اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء یا IOT یا
اینترنت اشیا Internet of Thing به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و بتوان توسط اپلیکیشنهای موجود درسیستم های رایانه ای اعم از تلفن هوشمند، لپ تاپ و یا تبلت کنترل و مدیریت شوند.
پیش از این تصور اغلب ما این بود که تنها این انسان ها هستند که قرار است با ابزارهایی که در اختیار دارند توسط شبکه اینترنت به هم متصل باشند، و شخصا از قابلیت های آن بهره ببرند. اما بیش از یک دهه است که مفاهیم جدیدی شکل گرفته و در چند سال اخیر در قالب یک سری محصولات هوشمند به بازار راه پیدا کرده. اکنون در مورد ایده ای صحبت می کنیم که بر اساس آن هر شیء فیزیکی قادر خواهد بود با اتصال به اینترنت یا به کمک سایر ابزارهای ارتباطی، با سایر اشیا تعامل داشته باشد.
اینترنت اشیا مفهومی رایانشی است برای توصیف آیندهای که در آن اشیای فیزیکی یکی پس از دیگری به اینترنت وصل میشوند و با اشیای دیگر در ارتباط قرار میگیرند. اینترنت اشیا رابطه نزدیکی با مفهوم «شناسایی از طریق فرکانس رادیویی» (RFID) به عنوان یک روش ارتباطی دارد اما شامل فناوریهای حسگر، فناوریهای بیسیمی، کدهای واکنش سریع (QR) و… نیز میشود. اینترنت اشیا از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا اشیا وقتی بتوانند خود را به صورت دیجیتالی ارائه کنند در نهایت به پدیدهای بسیار فراتر از کلیتی که در واقعیت هستند، تبدیل خواهد شد. در چنین شرایطی، ارتباط اشیا دیگر محدود به ما نیست بلکه آنها با اشیای اطراف، دادههای یک پایگاه داده و… نیز در ارتباط قرار میگیرند. وقتی اشیا با یکدیگر مرتبط شدند، میتوان سخن از یک «محیط هوشمند» به میان آورد
برای این که به درک بهتری از مفهوم اینترنت اشیا برسید، فروشگاهی را تصور کنید که دیگر به هیچ وجه نگران تمام شدن محصولاتش نیست، چون سیستم کنترل هوشمند انبار در هر لحظه از موجودی تمام محصولات مطلع است و حتی کار سفارش را نیز خود انجام می دهد. دنیایی را تصور کنید که در آن بتوان یخچال خود را طوری تنظیم کرد که وقتی تعداد تخم مرغ های درون آن به ۲ رسید، به صورت خودکار سفارش خرید تخم مرغ به فروشگاه نزدیک خانه تان ارسال شود، یا اینکه بتوانید روشن یا خاموش بودن اتو یا اجاق گازتان را به وسیله تلفن هوشمندتان از محل کار چک کنید.
سلام مهندس ... اینترنت اشیا ماهیت زندگی آینده انسان را متحول خواهد کرد ... مطمئنا با پیاده سازی IP V6 در آینده ای نچندان دور گام بزرگی در جهت تحقق این رویا برداشته خواهد شد ... البته با ظهور تلوزیون های مدرن ، دوربین های IP دار و موبایل های هوشمند گام های ابتدایی برداشته شده ... اگه تونستید در این زمینه اطلاعات بیشتری منتشر کنید . با تشکر